Agenda

zaterdag, 01 mei 2021 50 jarig bestaan
Aanvang: 12:00 uur
Einde: 16:30 uur

Plan Noord II vierde donderdag 26 november feest i.v.m. 50-jarig jubileum:

Op 26 november 1970 is Buurt- en Speeltuinvereniging Plan Noord II in Bolsward opgericht. 50 jaar Noord II is een feit! In de beginjaren begonnen veel jonge gezinnen in de flats of in een eengezinswoning. Er was veel onderlinge samenhang. De aanleg van een speeltuin zorgde voor de oprichting van onze buurtvereniging. Een greep uit de vele activiteiten die we met elkaar hebben beleefd: barbecueën, klaverjassen, bingo’s, schaatsen op de Wiersmavijver, zeskamp, volleyballen, modeshows in De Doele, dagje uit met de jeugd naar Slagharen, fietstochten, fietswedstrijden, tuinkeuringen, de mooiste fuchsia, vissen, zwemmen, Hap-Inn, wokken en nog zo veel meer.

Helaas kon er dit jaar geen groots 50-jarig jubileumfeest gevierd worden. Het bestuur wilde deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en als alternatief graag alle leden een cadeautje geven.         I.s.m. Niels Engelmoer, voorzitter ondernemersvereniging Bolsward, heeft onze buurtvereniging de Bolswarder Shopping Cheque in Bolsward nieuw leven ingeblazen. Iedereen kon zo zelf wat kopen om thuis een feestje te vieren. Met de cheques steunen wij tegelijkertijd de middenstand in eigen stad. Een win-win situatie. Daarnaast kreeg men een leuke sleutelhanger met het nieuwe logo en een zakje bloembollen. De laatste hopen we aankomend voorjaar terug te zien in de tuinen en of op de balkons in Noord II. Extra groen in de buurt is altijd welkom.

De leden die vanaf het allereerste begin lid zijn geweest kregen extra bonnen en een mooie bos bloemen. Het bestuur bezorgde persoonlijk alle attenties behalve in It Heechhout. (I.v.m. corona was het niet verstandig om bij It Heechhout naar binnen te gaan, gelukkig paste het cadeautje door de brievenbus en konden we ook daar onze leden blij maken.) Vele buurtgenoten stonden verbaasd in de deuropening en de reacties waren echt hartverwarmend. We kunnen nu al vaststellen dat we als bestuur de juiste keuzes hebben gemaakt en de middenstand kan de cheques tegemoetzien.

Als tegenprestatie hebben wij gevraagd de vlag uit te steken. Hier werd op deze dag massaal gehoor aan gegeven. Plan Noord II zag er op deze bijzondere dag echt feestelijk uit. Het bestuur is trots dat ze de mijlpaal van 50 jaar bereikt hebben en hopen dat er nog vele (actieve) jaren mogen volgen.

 

Een feestelijke groet van het bestuur,

Janny, Sijke, Folkert, Bianca en Noëlla

 

Geschreven door Janny Kole

Voorzitter Buurt- en Speeltuinvereniging Plan Noord II


Agenda

Wanneer: 01-05-2021
Wat: 50 jarig bestaan
Lees Meer...